top of page
0067 © Andreas Alexander Turau_Sverker R

För mig handlar musik om förmedling av känslor och uttryck, och jag brinner för att lämna ett intryck hos publiken. Jag tror på konstens och musikens kraft att skapa erfarenheter och upplevelser, möten och relationer, sammanhang och gemenskap. Jag tror också att det är oerhört viktigt idag. Det finns många vägar att gå och jag älskar variationen som finns i allt från storlek på ensemble till genre, gärna allt på en gång.  

 

Alla olika uttryck kräver också olika insatser från utövarna och jag gillar att utforska och upptäcka hur jag som musiker, producent eller tekniker bäst bidrar till varje enskilt projekt; jag lägger stort värde vid att bli ryckt med både i idéer och planer, och i musiken, och det är också något av det jag vill ska smitta av sig på publiken.

Jag är född och uppvuxen på Lidingö utanför Stockholm. Där är jag utbildad vid Adolf Fredriks Musikklasser, Kungholmens Gymnasium och Lilla Akademiens Pre-College. 2016 flyttade jag till Oslo för att studera på Norges Musikkhøgskole för Dan Styffe. Jag avslutade min bachelor sommaren 2020 och min master i juni 2022. Jag bor i Sundbyberg i Stockholm.

 

Kontrabas inom klassisk musik är mitt huvudområde och som frilansare vikarierar jag i orkestrar i både Norge och Sverige och gör blandade frilansuppdrag med olika ensembler. Jag spelar även barock på tidstroget instrument, och i andra genre som jazz, folkmusik och visa. Jag är också fast medlem i Skallsjö Sommarorkester. I tillägg till spelandet jobbar jag som producent för bland annat Skallsjö Sommarorkester, Dextra Musica, Valdres Sommersymfoni och med produktionsbolaget Klassisk Produktion som jag själv startat. Jag har också tidigare suttit i styrelsen för Norges Musikkhøgskole och stiftelsen Ungdomssymfonikerne.  

Här kan du läsa mer om produktionsbolaget Klassisk Produktion.

Länkar: 

Skallsjö Sommarorkester

bottom of page